El nostre programa

Promoció econòmica
Urbanisme i Medi
Benestar social
Mobilitat
Convivència
Educació
Cultura
Esports
Sanitat i Consum
Administració més democràtica







PROMOCIÓ ECONÒMICA Vés a inici
1. Impulsarem un projecte per recuperar de manera natural la zona d'arena de davall les Coves Blanques de la platja del Port.
2. El Servei de Foment de l'Ocupació de l'Ajuntament de Manacor actuarà de manera complementària amb el SOIB per millorar l'ocupació dels ciutadans. 
3. Promocionarem les zones turístiques que tenen infrastructures i serveis, que és allà on els visitants deixen els doblers, i deixarem de publicitar les cales verges del municipi per tal de no fomentar-ne la saturació i la degradació.
4. Organitzarem cursos, conferències o jornades dirigides a potenciar la cultura cooperativa laboral com a estímul per a l’autoocupació i l’esperit emprenedor de caire innovador i socialment integrat.
5. Elaborarem un Pla Estratègic de Reconversió de la Indústria Turística, que incideixi en la formació dels petits empresaris turístics.
6. Crearem algun esdeveniment cultural de valor internacional al municipi, al principi o al final de la temporada turística, del tipus trobada internacional de bandes de música, de literatura, o com el Mercat de Música Viva de Vic...
7. Fomentarem les fires comercials del municipi amb la creació de fires temàtiques, com la Fira de la Bicicleta, amb projecció internacional.
8. Crearem un mercat setmanal d'aliments ecològics i productes manufacturats (mestres artesans) a la Plaça de Sant Jaume.
9. Construirem a s’Illot un Museu Marítim amb l’objectiu de desestacionalitzar el turisme i protegir i donar a conèixer el patrimoni marítim i pesquer de Mallorca. Disposarà d'una sala multifuncional per a realitzar-hi activitats diverses.
10. Farem de Manacor un municipi gayfriendly amb l’objectiu de promocionar el turisme gai i de fomentar un model social basat en el respecte a la diversitat.
11. Aprovarem un Pla General d'Ordenació Urbana que faci un municipi sostenible i que posi ordre dins l'urbanisme manacorí.
12. Promourem un concurs públic d'idees per tal d'embellir el pont del Riuet.
13. Obrirem d'un Centre d'Informació Ambiental coordinador de les actuacions educatives al respecte, encaminat a la gestió en positiu dels temes ambientals del municipi.
14. Iniciarem un pla de formació cívica sobre la gestió dels residus. Convertirem els punts verds en centres estratègics enfocats cap a l'educació cívica respecte del reciclatge, la reducció i la reutilització. Els residus han de deixar de ser un forat negre sinònim de brutícia.
15. Arreglarem l'Alameda del Tren (Avingudes) per convertir-la en un eix cívic i comercial eixamplant les voreres i transformant la zona en un espai més humà.
16. Per tal de donar seguretat jurídica als propietaris d'habitatges per posar dins el mercat de lloguer, des de l'Ajuntament oferirem un servei de mediació similar al de Palma, amb el qual es donaran garanties de pagament i correcte ús durant els primers cinc anys de contracte.
17. Posarem a la venda l'edifici de Can Bauçà.
18. Revitalitzarem la zona des Riuet com a espai d'esbarjo, passeig, pícnic, observació ambiental i esportiu. No permetrem la macrourbanització que hi preveu l'actual equip de govern.
19. Millorarem l'entrada de Manacor de la zona entre l'antiga fàbrica de Majòrica i la rotonda de l'Hiper. Hi sembrarem 100 arbres i adequarem l'espai també als vianants.
20. Promourem la formació i suport per al turisme mediambiental amb iniciatives cooperativistes de joves destinades a l'excursionisme (a peu o en bicicleta) i al gaudiment responsable i cívic de les cales verges i altres zones d’alt valor paisatgístic.

21. Augmentarem les places públiques residencials per a persones majors.
22. Contractarem empreses d'economia social per a determinats serveis municipals, i inclourem clàusules socials en els plecs de condicions per a la subcontractació de serveis i obres.
23. Fomentarem l'autonomia de les persones en risc d'exclusió social mitjançant cursos de formació, inserció laboral i rendes vinculades a la realització d'accions d'empoderament personal.
24. Obrirem un Centre d'Informació Jove a Portocristo.
25. L'actual escola de Sa Torre es convertirà en el Casal de Joves i d'Entitats de Manacor, des d'on es dinamitzarà l'associacionisme i la participació ciutadana.
26. Ubicarem l'Oficina d'Informació Juvenil de Manacor a l'escola de Sa Torre, millorant-ne les instal•lacions, horaris i serveis.
27. Impulsarem les associacions d'ajuda a persones amb discapacitat mitjançant la cessió d'espais i el seu reconeixement com a representants dels distints col•lectius.
28. Fomentarem els programes de convivència i integració juvenil.
29. Obrirem un menjador social per a persones que tenen dificultats per a cobrir les necessitats bàsiques en alimentació.
30. Crearem un Centre de Dia–Atenció Transitòria adreçat a persones en exclusió social inserides dins processos de normalització (transeünts, ex-reclusos, persones amb toxicomanies i altres).

31. Suprimirem la zona ORA al poble de Manacor.
32. Els aparcaments de Na Camel•la i la Plaça de Sant Jaume estaran oberts les 24h.
33. Eliminarem els aparcaments reservats a autoritats que hi ha davant l'Ajuntament.
34. Crearem un sistema de walking bus perquè els nins puguin tornar a anar a peu a l'escola de manera segura i ordenada.
35. Adquirirem una grua municipal pel trasllat immediat de vehicles en zones urbanes.
36. Tornarem posar en marxa el servei de bus urbà per afavorir la mobilitat entre els recursos perifèrics (Hospital, Residència, Aprocem o Polígon) i el centre de Manacor.
37. Arreglarem el carrer de Tarragona per tal de millorar els accessos a peu a l'Hospital vist que aquest tram que separa el passeig Ferrocarril i l'Hospital té les voreres en mal estat.
38. Promourem l'ús de la bicicleta en el marc d'un pla d'acció d'educació ambiental.
39. Ampliarem la zona trenta al centre de Manacor per tal de recuperar-lo per als vianants.
40. Les voreres que no poden arribar a la mida reglamentària seran eliminades igualant així el nivell del carrer.

41. Impulsarem el Consell Municipal per a la Convivència, que comptarà amb la participació de tots els agents socials, associacions de veïnats i associacions representatives del nostre poble.
42. Promourem la interculturalitat per afavorir la cohesió social i la convivència entre persones de distintes cultures i costums en un mateix espai.
43. Farem complir l'ordenança de civisme com a garantia d'una convivència real entre els manacorins
44. Construirem unes noves dependències centrals per a la Policia Local al Polígon Industrial, Així mateix, s’habilitarà una oficina d’atenció policial primària i de recollida de denúncies al centre de la ciutat.
45. Traslladarem el dipòsit municipal de vehicles a un espai annex a les noves dependències de la Policia Local. Estarà correctament vigilat les 24 hores per personal qualificat.
46. Incrementarem la plantilla d'efectius a la policia local fins al nombre adequat a la població, al voltant dels 130 efectius. Racionalitzarem els efectius a la zona costanera ja que hi ha molts pocs efectius, dos policies per torn a tota la costa manacorina.
47. Crearem unitats policials de barri que treballaran a les zones perifèriques de Manacor i nuclis forans i incrementarem la seva presència en els entorns dels centres educatius.
48. Crearem una canera municipal digna, encaminada a l'adopció i no a l'exterminació.
49. Fomentarem la figura de l'educador social com a agent clau dels plans de convivència en les escoles i instituts del municipi.
50. Realitzarem campanyes d'educació per la pau per posar, des de Manacor, el nostre granet d'arena a la construcció d'una cultura de la pau global.

51. Concebrem Manacor com a Ciutat Educadora, mitjançant la subscripció de la Carta de Ciutats Educadores i la realització d'un Projecte Educatiu de Ciutat.
52. L'Escola d'Estiu de Manacor, referent d'aquest tipus d'activitat a tot Mallorca, tornarà a ser de gestió pública.
53. Incrementarem les places de 0 a 3 anys, assessorarem els emprenedors per a la creació de noves escoletes i oferirem assistència tècnica per a millorar-ne la qualitat.
54. Impulsarem, amb la Conselleria d'Educació, la rehabilitació integral de l'Escola Pública de Son Macià en el solar actual.
55. Cedirem la Plaça de Ses Comes i la part del carrer de la Tramuntana que hi limita, a la Conselleria d'Educació per ampliar i millorar les actuals instal•lacions del CP de Ses Comes de Portocristo.
56. Elaborarem un Pla d'Usos de les escoles rurals del municipi per tal d'evitar-ne la degradació actual i que puguin ser utilitzades i aprofitades de manera racional.
57. Fomentarem la implantació de nous estudis de Formació Professional. Hem de fer de Manacor un referent en la formació de professionals qualificats.
58. Impulsarem en quantitat i en qualitat l'oferta formativa del Centre d'Educació de Persones Adultes, amb activitats a tots els nuclis del municipi i en col•laboració amb les iniciatives privades de formació.
59. Promourem un Congrés Internacional d'Innovació Educativa a l'Auditori de Manacor.
60. Habilitarem una sala d'estudi amb un horari ampli per oferir les condicions adequades als estudiants per a poder-se concentrar i preparar correctament els exàmens.

61. Farem del català una eina d'interrelació útil entre tots els residents al municipi sigui quin sigui el seu origen.
62. Mantendrem el caràcter públic de l'Escola de Mallorquí i donarem veu i vot real als seus professors.
63. Agermanarem Manacor amb la vila valenciana de Dènia, repoblada al segle XVII per manacorins.
64. Adequarem l’espai actual de la Policia Local per a la construcció d'una Escola de Teatre, adscrita a l'Institut Públic del Teatre de Manacor.
65. L'Obra Cultural Balear deixarà de ser una entitat marginada pel govern municipal.
66. Posarem el nom de Guillem d'Efak a l'Auditori de Manacor.
67. Dotarem del personal necessari les biblioteques per tal d'ampliar-ne l'horari als dissabtes capvespre i diumenges de matí.
68. Els Països Catalans seran el marc cultural i nacional de referència de les actuacions municipals.
69. Farem una Comissió de Festes perquè tots els col•lectius puguin participar en l'elaboració dels programes de festes.
70. Subscriurem un conveni amb Renou Col•lectiu per tal de fomentar la seva tasca com a agent interlocutor en matèria d’organització d’esdeveniments musicals de qualitat.

71. Habilitarem una zona ampla oberta als esports de pilota per a tot el poble. La deficiència en instal•lacions esportives fa que els clubs tenguin totes les hores ocupades als polisportius.
72. Baixarem els preus de la piscina municipal de Manacor i en garantirem l'accés de tota la població, per places i per preu.
73. Condicionarem la zona de Xarxa del Riuet com a espai esportiu, amb una pista de futbet i una de bàsquet.
74. Crearem una xarxa de BTT a Manacor.
75. Impulsarem l'esport base en totes les seves modalitats i el concebrem com una eina d'integració social. Organitzarem jornades per potenciar esports minoritaris.
76. Ampliarem i millorarem el programa de Patis Oberts per tal que, amb vigilància, els patis de les escoles públiques puguin estar a disposició de tothom per practicar-hi esport fora dels horaris dels centres.
77. Inclourem en l'oferta educativa adreçada als centres escolars tallers d'esports i jocs tradicionals i populars com el tir de fona, jocs de corda, baldufa o carreres de sacs, entre d'altres.
78. Reforçarem l’acord existent entre l'Institut Hípic i l’Ajuntament de Manacor per a la gestió del hipòdrom municipal. Donarem suport a la Federació Balear de Trot perquè els doblers de les apostes PMU puguin revertir als cavallistes manacorins de manera efectiva i clara.
79. Dignificarem i promocionarem l'esport per a persones amb discapacitat.
80. Impulsarem la creació d'un arxiu 2.0 de l'esport manacorí, per donar a conèixer els campions que ha tengut Manacor al llarg de la història amb les diferents modalitats esportives, destinat tant als residents com als turistes.

81. Farem que s'obri 24h el PAC de Portocristo.
82. Promourem, conjuntament amb el Govern de les Illes Balears, la construcció d'un segon centre de salut a Manacor a la zona de Baix des Cós-Barracar.
83. Exigirem a la nova concessionària que l'aigua corrent a Manacor sigui potable, una cosa tan senzilla a priori però que fa anys que s'incompleix.
84. Millorarem el servei d'aigua corrent de Portocristo, per acabar amb els continus talls i manca de pressió de subministre que pateixen els ciutadans.
85. Manacor està ple de clots a conseqüència de les fuites produïdes per les deficiències en la xarxa d'aigües. Vincularem la nova concessió del servei a solucionar-les de manera definitiva.
86. Obrirem una Oficina d'Informació i Assessorament i defensa dels Drets dels Consumidors i Contribuents al centre de Manacor.
87. Realitzarem un Pla Municipal d'Educació per a la Salut, que inclourà la promoció d'hàbits saludables i la prevenció de conductes nocives per a la salut.
88. Durem a terme programes de prevenció de toxicomanies.
89. Elaborarem una ordenança municipal, ara inexistent, que reguli adequadament les terrasses dels bars.
90. Instal•larem excusats mòbils públics al centre de Manacor per mantenir-lo net les nits de divendres i dissabte.

91. Els plens de l'Ajuntament es faran el vespre, perquè els ciutadans hi puguin assistir, i a més, es podran visualitzar al web de l'Ajuntament.
92. No s'han de pagar més llicències de software a l'Ajuntament. Elaborarem un pla d'implementació de programari lliure a tots els ordinadors municipals.
93. Potenciarem la implicació dels veïnats de Manacor en els assumptes que els afecten mitjançant consultes populars i impulsarem la participació ciutadana en els pressupostos i en la gestió dels espais públics
94. Fomentarem l'ús de la pàgina web de l'Ajuntament per a la realització de gestions i tràmits i perquè el ciutadà i el turista estigui plenament informat de l'actualitat municipal.
95. No considerarem els imams com als interlocutors de la comunitat marroquina amb l'Ajuntament.
96. Crearem una ràdio municipal pública, oberta al moviment associatiu i juvenil de Manacor.
97. Farem zona wi-fi els principals espais públics, places i parcs del municipi.
98. Els càterings que comani l'Ajuntament i la Junta de Districte de Portocristo tendran, com a mínim, una d'aquestes característiques: productes de comerç just, de producció local o etiquetatge en català.
99. Potenciarem la memòria i la justícia històrica, fomentant-ne la investigació i obrint un espai-museu dedicat a aquest tema. Igualment, canviarem el nom als carrers que encara honoren el feixisme.
100.  Informarem la ciutadania dels avantatges que suposaria la independència i la plena sobirania fiscal per poder tenir uns serveis públics municipals de qualitat. També del greuge que suposa l'espoli fiscal que patim per part dels governs del Regne d'Espanya.